הדבר הראשון עלה בראש כשאנחנו שומעים את המילה סושי זה ” דג נא ”,
אבל במציאות זה ממש לא העניין. זו מנת האורז המוגשת עם שילובים שונים מילוי עשיר ותוספות.
בעיקרון, סושי מקורו מיפן, המטרה בהכנת סושי הייתה לאגור את הדגים למשך זמן רב יותר.
במילים אחרות, התהליך הינו שימור הדג בתוך אורז למשך זמן ממושך.
בעבר בהכנת סושי השתמשו רק בדגים, ואורז הושלך.
אך עם חלוף הזמן, הסושי הגיע עם וריאציות שונות.
במאה ה -16, במקום להשתמש באורז מותסס שהוא פחות טעים, ניכנס האורז המוחמץ מה שהפך את הסושי לטעים יותר.
איך להכין סושי - יסודות
הדבר הראשון ואולי החשוב מכולם בהכת אורז הוא בחירת אורז איכותי.
לבחירת האורז תפקיד חשוב בהעצמת הטעם של הסושי. בחרו את האורז האיכותי ביותר לסושי והרתיחו אותו.
הוסיפו מלח לפי טעמכם האישי.
זמן הרתיחה וכמות המים, תלוי באיכות האורז.
על כל כוס אורס , עליכם להוסיף 1.15 כוס מים
לאחר הרתחת האורז, סננו את עמילן ושטפו במים קרים.
זה יהפוך את האורז שלכם למושלם לסושי
האורז יהפוך לדביק ולא לדחוס.
עכשיו אתם יכולים להוסיף חומץ.
איך להכין סושי - הרכיבים המשמשים להכנת סושי
• האורז לבן כמובן משמש לייצור סושי,יש אנשים שמעדיפים גם אורז חום בסושי. • האצות המיובשות משמשות להעצמת הטעם וצירת המראה המושלם של הסושי. • משתמשים בבשר טרי דגים בדרך כלל, במדינות מסוימות אנשים אוהבים גם שרימפס בגריל ופירות ים אחרים בסושי. • ירקות מטוגנים ופירות ים המשמשים גם בסושי. • ביצי דגים פופולריות במדינות רבות. • ירקות טריים כמו, גזר, מלפפונים, אבוקדו וצנוניות משמשים לרוב בסושי שונים. • זרעי שומשום וזרעי שומר משמשים לקישוט הסושי
איך להכין סושי - רול סושי!
להכנת רול סושי צריך להוסיף כמה דברים לפני שמרתיחים את האורז.
לכל כוס אורז יש להוסיף 0.125 כוסות חומץ
0.5 כף סוכר.
0.5 כף מלח.
מערבבים היטב את החומרים האלה ושמים אותם על אש נמוכה למשך כמה דקות, עד להמסת הסוכר והמלח באורז.
לאחר בישול האורז, העבירו את האורז לקערת פלסטיק והוסיפו את שאר המרכיבים כמו שומשום או זרעי שומר ודברים אחרים לפי טעמכם.
קחו כל סוג של דג או שרימפס טריים וחתכו אותו לפרוסה דקה קטנה והניחו על מצע האורז. אתם יכולים לכסות את האורז ולהפוך את הסושי לצורת רול עם ניילון ואצות. ניתן להוסיף גם אבוקדו וכל ירק אחר עם הדגים כדי להעצים את הטעם.